joi, 7 februarie 2008

Băsescu, Bacinschi, Baronul şi tabloul italienilor

Numai în Vrancea se putea întâmpla ca o delegaţie de italieni de la ţară, îmbrăcaţi ca moldovenii care mergeau la mină pe Valea Jiului, adică în costum şi "adidaşi", să-şi bată joc de toate instituţiile de cultură, cu ajutorul Preşedintelului României, a Prefectului, a Preşedintelui CJ Vrancea, a Primarului şi a vicepreşedintelui Academiei Române. Să cumperi un tablou de câţiva euroi şi să-l oferi credulilor din România, adică însuşi şefului statului român, de Ziua Unirii - un tablou care nu avea nicio valoare istorică, niciuna simbolică - este o performanţă demnă de cartea recordurilor prostiei. Se uitau toţi cei înşiraţi mai sus la tablou ca la sfintele moaşte, unul mai fraier decât altul şi se bucurau ţăranii români de tabloul oferit de ţăranii din Italia. A început bine mai nene, Muzeul Unirii din Focşani, cu ţeapa italienilor în costum şi "adidaşi". Sunt proşti culturnicii noştri băştinaşi, dar când ai de faţă şeful statului, şeful Academiei şi toţi nărozii de consilieri, te întrebi dacă prostia este o boală naţională sau o calitate ca să ajungi în această funcţie, băi nene! Mişto o fi să fii prost şi să nu te doară, bă nene!

2 comentarii:

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Nu am vazut nicaieri (pentru ca nu m-a interesat) pe italienii cu pantofi ... sport dar lasa ca avem si noi ciobanii nostri, cu Armani. Cat despre tabloul in cauza, prima data auzisem de sume de genul 30 000 de euroi - cum naiba de-a iesit tot tambalaul asta doar pentru o chestie trasa la copiator, nu-mi dau seama !? Cat despre privirea "inteligenta" cu care oamenii respectivi binecuvantau bucata de hartie, e o vorba: " se uita ca boul la poarta noua".

Vrancea Mioritica spunea...

Nu vreau sa ma "laud". Repet, suntem judetul cu cei mai prosti sefi de institutii publice si cei mai imbecili "conducatori". Urlu ca un nebun ca putrezesc tablouri vechi prim manastirile judetului, capodopere ale artei medievale tarzii romanesti si nimeni nu ridica un deget. A fost nevoie de o simpla gafa cu un tablou de "Consignatie" ca sa vedem in ce lume traim. Am identificat un tablou intr-o manastire vranceana, care pare sa fie realizat de odobesteanul Nicolae Teodorescu, unul din cei mai mari pictori bisericesti (unchiul cunoscutului Gh. T.). Daca as da informatia in ziar sunt sigur ca a doua zi va "zbura". Nedand-o il las prada mucigaiului. Tabloul de 50 de euroi al italienilor este trecut insa in patrimoniul judetului si a generat 7 articole de presa. Va puteti imagina intre ce imbecili traim?