vineri, 12 decembrie 2008

BB la Muzeul Vrancei

Fericitul cuplu "BB" (Berindei-Buzatu) a aterizat din nou la Focşani. Sigur, la Muzeul Vrancei, că doar n-o merge la Prefectură sau la CJ, nici la CNSAS ot Bucuresti. De 24 ianuarie vine Berindei, de Ziua Focşanilor vine tot Berindei, de Ziua Naţională, din nou Berindei, la inaugurarea Inspectoratului, encore Berindei. O fi având abonament la Muzeu, nu-l mai primeşte nimeni pe nicăieri? Pare trasă tare de coadă prezenţa la Focşani a istoricilor români de extremă dreaptă, din care face parte şi Gh. Buzatu, fost parlamentar pe listele unui partid xenofob, creat de fosta Securitate, respectiv România Mare. De ce nu invită domnii de la Muzeul Vrancei un Djuvara, de exemplu, că ne-am săturat de textele lui Berindei şi ale lui Buzatu şi de toţi reciclaţii comunişti, unii presupuşi delatori, alţii bănuiţi că au trăit o tinereţe legionară?

2 comentarii:

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Pe langa Djuvara, mi-as dori sa-l vad la Focsani si pe Lucian Boia, primul istoric din Romania al mentalului colectiv, precum si pe unul din cei mai buni istorici pe contemporana, Leustean, de la "Al. I. Cuza" Iasi. Bine, si Berindei e de la Iasi, dar cand mi-l aduc aminte de pe la intalnirile de la Institutul Xenopol ... bleah!

Vrancea Mioritica spunea...

Cu cine sa vorbeasca de la Muzeul Vrancei Lucian Boia, cand astia nici nu au auzit de mental colectiv? Tu crezi ca scafandrii de la Muzeu citesc altceva in afara de "Cronica Vrancei", pe care tot ei o scriu? Cu Berindei si Buzatu se simt in familie. Djuvara si Boia vin din alte familii, din alta lume, diferita de zoile in care plutesc istoricii nostri bastinasi care nu au suflat o vorba cand Bacinschi dorea sa aduca betonierele in Piata Unirii.