luni, 3 noiembrie 2008

"Căutăm copite de cai printre morţi", dixit Decebal Bacinschi

Aşa caracterizează primarul Decebal Bacinschi cercetările arheologice din centrul istoric al Focşanilor Munteniei. Acesta este respectul pe care omul ales de focşăneni îl are faţă de spaţiul sacru al Focşanilor, locul unde mai există singurele ziduri ale fortăreţei medievale din Focşani. Abia după jumătate de an de la începerea lucrărilor, Bacinschi a realizat că proiectul nu înseamnă în ochii finanţiştilor occidentali doar betonarea Pieţei Unirii, ci punerea în valoare a bisericii Sfîntul Ioan şi a început să priceapă că proiectul a fost prost conceput, iar arhitectul Mulţescu nu a luat doctoratul cu proiectul de recalificare urbană, arhitecţii şi arheologii bucureşteni neadmitând desfigurarea simbolului oraşului Unirii. Dacă se pierde finanţarea de 8 milioane de euro există un singur vinovat: DECEBAL BACINSCHI.

3 comentarii:

Constantin spunea...

Am vazut la ieri la TVR un reportaj facut la Dubai.
Arabii aia s-au prostit. Rau de tot. Autorul materialului spunea ca locuitorii Emiratelor nu vor sa mai construiasca dupa veche arhitectura. Nu!. Ei vor sa construiasca modern!!!
Este in constructie o insula de marimea Parisului! Mai vor sa inalte o constructie inalta de una bucata km!
Asa cand ai bani! Iti ia Dumnezeu- ma rog, Alah- mintile!
Sa fie la ei!

Constantin spunea...

ADDENDA

Cica acolo este sef un seic, adica un dictator!
Saracii dubaieni! Vai de mama lor unde au ajuns!

Vrancea Mioritica spunea...

Asa este, am vazut si eu reportajele despre proiectele faraonice ale Emirului. Arabii construiesc in mare. Ei nu demoleaza vechile lor cladiri, nici nu pun betoane peste bojdeucile lor. Noi distrugem ce este vechi, demolam, betonam si stergem trecutul. Din acest punct de vedere ei sunt mai inteligenti decat trogloditi de primari gen Bacinschi.