vineri, 19 septembrie 2008

Betonarea Pieţei Unirii

Acesta este planul unei încăperi, din cele 9, ale viitorului Centru meşteşugăresc din Piaţa Unirii.
Construcţiile din beton vor fi amplasate peste fostele chilii din jurul Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Focşani. Imaginea este prezentată în premieră deoarece planurile proiectului nu au fost aduse la cunoştinţa publicului.

7 comentarii:

Aida B spunea...

unde o sa fie amplasate mai exact?? in zona parcului??

gabriela spunea...

Daca e asa, ma tot intreb cum de au primit toate avizele ?

Vrancea Mioritica spunea...

Trei dintre acestea vor fi asezate pe latura estica a Bisericii, mai precis vor masca efectiv Altarul Bisericii Sf Ioan Botezatorul. Celelalte 6 pe locul actualei Gradini Publice. Nu vor fi constructii provizorii, asa cum s-a vehiculat in presa mioritzica, ci imobile cu solide fundatii de beton, ca in imaginea publicata pe blog. Si mai grav, exista si o imensa scena din beton langa Ateneul Popular, ca ocupantii Consiliului Judetean sa poata vedea spectacolele din birouri. In aviz se cere revenirea asupra proiectului, dar Primaria Focsani nu a miscat un deget pentru ca arh. Multescu (seful proiectului) sa faca modificarile in proiect. Mai mult, nici nu a transmis adresele de la Ministerul Culturii, constructorului. Am vorbit vineri cu unul din constructori si mi-a spus ca incearca sa-l contacteze pe Bacinschi de cateva saptamani si acesta refuza sa vina la discutii.
Atentie, este proiect PHARE, cu data limita de executie. Daca nu se incheie la data prevazuta, UE nu da niciun chior din cele 200 de miliarde de lei, iar focsanenii astia destepti care l-au votat pe Bacinschi vor plati din buzunarele lor. Dar merita, ca vor avea scena din beton, ca pe vremea lui Gheorghiu-Dej si 9 centre mestesugaresti cu papuci, linguri si fluiere, unde sa care Stoianov "academicienii". Cred ca ne aflam in ceasul al XII-lea si societatea civila trebuie sa ia pozitie ca doar nu-i orasul lui Bacinschi. Luni, in Ziarul de Vrancea, voi publica un material despre dedesubturile proiectului.

Aida B spunea...

se poate face vreo petitie undeva pe care s-o semneze poporul in speranta ca se va evita catastrofa??

Vrancea Mioritica spunea...

Voi face un blog salvatipiataunirii, prin care voi incerca sa sesibilizez focsanenii si sa adun semnaturi

gabriela spunea...

Eu am sa fac o solicitare pe 544, sa vedem ce explicatie dau. Si da, trebuie facut ceva. felicitari pentru implicare :)
Semnez si eu petitia aia.

Vrancea Mioritica spunea...

Neoficial, unul din subcontractantii pe care l-am intalnit in Piata Unirii mi-a spus ca firma care a castigat contractul (Unicon Galati)nici macar nu i-ar fi vorbit despre partea istorica a proiectului. Omul a ramas blocat cand i-am aratat ca este centrul istoric al Focsanilor si nu o simpla piata, asa cum a licitat.
Credea ca are de modernizat cateva alei, fixat centrele mestesugaresti si cu asta basta. Era disperat pentru ca sta de trei luni cu lucrarea pe loc, intrucat cercetarea arheologica nu a fost neprevazuta in contract si se teme sa u piarda banii deoarece abia acum a realizat ca este vorba despre centrul istoric al orasului. Incearca sa-l intalneasca pe Decebal B., dar edilul fuge mereu de constructor. Daca poti sa-ti imaginezi...