marți, 15 ianuarie 2008

Mos Ion Roata a fost mason?

Maestrii si discipolii cu sortulete se vor intalni sambata la Teatrul Municipal din Focsani pentru a sarbatori Unirea. Imbatati de o literatura care amesteca Jules Verne si Pavel Corut, bastinasii masoni cred ca si Mos Ion Roata a fost mason. Dupa marimea afiselor agatate pe la Teatru si Biblioteca Judeteana si in acest an masonii din orasul de pe Cacaina vor avea invitati din capitala. Aniversarea Poetului National a fost boicotata de scriitorii bastinasi, dar pentru sambata si-au anuntat participarea la sarbatoarea francmasonilor toti absolventii cu diploma de scoala primara. Cei care au realizat afisul pentru acest eveniment au avut curajul sa schimonoseasca chiar Obeliscul Unirii cu semnele heraldice masonice. Nu uitati iubiti purtatori de sortulete sa invitati si elevii la manifestare si sa le povestiti ca de fapt si Mos Ion Roata a fost mason, iar istoria poporului roman nu este altceva decat istoria masoneriei!

2 comentarii:

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Frate, in Vrancea, nici Masoneria, institutie respectabila, de altfel, a ajuns de rahat! Bravo, ma, c-ati terminat-o si pe asta. Intrati si-n AlQaeda, poate terminati si organizatia lu' BinLaden si faceti si voi un bine.

Vrancea Mioritica spunea...

Aveti dreptate dle profesor, in Vrancea totul a ajuns o batjocura. Chiar Masoneria a fost infestată de microbul mioriţic. Nu ştiu dacă vreodată va ieşi ceva bun din Vrancea, pentru că în acest judeţ uitat de Dumnezeu orice gunoi se crede copac secular. Priviţi cine conduce instituţiile de cultură municipale şi aveţi o idee despre prezent şi mai ales "speranţe" pentru viitor. Tot povestesc unor prieteni despe calitatea oamenilor care conduc instituţii asemănătoare în alte judeţe. De exemplu, Marius Lazurcă, directorului Centrului Cultural din Arad a fost numit acum vreo doi ani, ambasadorul României la Vatican. Va puteti imagina ca Valentin Gheorghiţă sau Dănuţ Stoianof ar putea reprezenta România cu titlu de ambasador? Ei bine, stimate dle profesor, asta este Vrancea mioriţică!