miercuri, 26 martie 2008

Bostan i-a pus gând rău prof. Costică Neagu

Iordache Bostan, inspectorul şef al învăţământului vrâncean pare să fi pus gând rău celui mai bun manager din instituţiile vrâncene, respectiv prof. dr. Costică Neagu, intenţionând să-l împingă pe postul de director al Casei Corpului Didactic din Focşani pe finul său, profesorul Gigu Valentin Dogaru. Întrebat de redactorul Ziarului de Vrancea despre candidatura finului, prof. Bostan i-a făcut publicitatea necesară pentru a accede la acest post. "A avut rezultate bune la olimpiadele judetene si nationale, chiar si in acest an merge cu doi elevi la nationala. Este doctor in filosofie, iar acum urmeaza un al doilea doctorat in istorie. Ce puteam sa fac, sa-i spun sa nu candideze?", spune Iordache Bostan în Ziarul de Vrancea. Mişto, nu? Nu facem apologia prof. Costică Neagu, dar rezultatele obţinute îi dau dreptul să rămână la conducerea acestei instituţii. Poate Iordache Bostan nu are timp să citească, nici să se informeze despre activitatea Casei Corpului Didactic, dar nu are dreptul să se atingă de una din puţinele instituţii din judeţ, pe care politica nu a otrăvit-o şi care face cinste acestei provincii în care mai toate instituţiile de cultură sunt conduse de incompetenţi agramaţi. Nu cred că deputatul Nini Săpunaru îi va da apă la moară inspectorului Bostan pentru a transforma Inspectoratul în SC Cumetria SRL!

2 comentarii:

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Ma mira ceea ce spui tu: ca sa pui gand (si rau, nu asta e problema), iti trebuie minte. Asa ca nu e cazul ca domnul Neagu sa-si faca probleme - e cam dificila partea cu gandul pentru Harbuzul de la scoale.

Vrancea Mioritica spunea...

Ai dreptate, "Harbuzul de la şcoale" are calităţile despre care aminteşti mai sus. De aceea, am luat declaraţia sa ca o recomandare făcută comisiei care va examina, probabil, candidaturile. Cum văd că a avut lipsa de bun simţ să provoace un scandal la Şcoala Unirea - Odobeşti, doar ca să pună un om din partid în locul directorului demisionar, îl cred în stare să execute comanda şi să-i vedem finul la şefia CCD-ului. Ar fi culmea, să schimbi directorul unei instituţii care a făcut mai m ult decât toate instituţiile de cultură plătite de CL Focşani şi CJ Vrancea, doar ca să pui sămînţă dă bostan prăjit...